Csereerdősítés, Erdősítés

Erdősítés minden olyan tevékenység, amely az erdőfelújításhoz, vagy az erdőtelepítéshez kapcsolódik. Ezek történhetnek magvetéssel, dugványozással, csemeteültetéssel. Erdőterület kivonásával járó beruházás esetén csereerdősítés szükséges.

A csereerdősítés célja, hogy megakadályozza az erdőterület csökkenését. A csereerdősítést az adott erdő fekvése szerinti vagy azzal szomszédos településen kell végrehajtani. Ügyelni kell arra, hogy a csereként létrehozott erdő legalább azonos minőségű legyen. A csereerdősítés tervezésére és engedélyezésére az erdőtelepítés, egyéb feltételeire az erdőfelújítási szabályok vonatkoznak. 

Ha Önnél is szükségessé válik valamely erdőrész erdőterületből való kivonása, és emiatt csereerdő létesítése, akkor a csereerdősítési igényével keressen meg minket! 

Csereerdősítéseink

Csereerdősítés Versegen, 25 hektár 
A MOL Zrt. javára engedélyezésre került , hogy terméktávvezeték elhelyezése céljából erdőterületet vegyen igénybe. Ezen erdőterület kivonása miatt az Állami Erdészeti Szolgálat a MOL Zrt-t 25 hektáron csererdősítésre kötelezte, melyet cégünk, a Forest 7 Kft. végzett el Versegen. A versegi csereerdősítés területe a Cserhát legdélibb nyúlványa, a terület az Északi Középhegység tájcsoport Cserhát erdőgazdasági tájához tartozik. 25 hektáron nagy részben cseres (csertölgy, mezei juhar, mezei szil stb.) és kisebb részben kocsányos-tölgyes és egyéb lombos fák (kocsányostölgy, magaskőris, mézgás éger, magyar kőris, fehér fűz, fekete dió) telepítésére került sor. Kivitelezési időpont: 2007. április, befejezés várhatóan: 2013 .

Csereerdősítés Vecsésen, 31,7 hektár 
Az Interbier Ingatlanhasznosító Kft. kezdeményezte a Vecsésen található 28 ha területű erdő termelésből való kivonását. Az ÁESZ Budapesti Igazgatósága hozzájárult a fenti terület termelésből való kivonásához üzemanyagtöltő állomás, komplex pihenő és kapcsolódó létesítményeik, valamint logisztikai bázis létesítése céljára. Ezen erdőterület kivonása miatt az Interbier Kft-t 28 hektáron csererdősítésre kötelezték, melyet cégünk, a Forest 7 Kft. végzett el. A terület a Nagyalföld tájcsoport Duna-Tisza közi homokhát erdőgazdasági tájához tartozik. A telepített fafajok a szürke-nyár, feketefenyő, akác valamint nyír. 
Kivitelezési időpontja: 2007 tavasz, befejezés várhatóan: 2013 .

Csereerdősítés Versegen, 4 hektár 
A MAVIR Zrt. javára engedélyezésre került , hogy a Martonvásár és Bicske közötti 400 KW-os távvezeték létesítése céljából erdőterületet vegyen igénybe. Ezen erdőterület kivonása miatt az MAVIR Zrt-t 4 hektáron csererdősítésre kötelezték, melyet cégünk, a Forest 7 Kft. végzett el Versegen. A telepített fafajok 4 hektáron fekete dió, mézgás éger.
Kivitelezési időpont: 2009-2010, befejezés várhatóan: 2015 . 

Csereerdősítés Bókaházán, 8,4 hektár 
A MAVIR Zrt. javára engedélyezésre került , hogy Szombathely és Bicske között 400 KW-os távvezeték létesítése céljából erdőterületet vegyen igénybe. Ezen erdőterület kivonása miatt az MAVIR Zrt-t 8,4 hektáron csererdősítésre kötelezték, melyet cégünk, a Forest 7 Kft. végzett el Bókaházán. A terület a Dél-Dunántúli erdészeti tájcsoport Kelet-Zalai dombság erdészeti tájához tartozik. A telepített fafajok a cseres-kocsánytalan tölgyes kategóriába tartoznak, azaz csertölgy, kocsánytalan tölgy, vörös tölgy, kislevelű hárs, mezei juhar, mezei szil, vadkörte, barkócaberkenye. Kivitelezési időpontja: 2009 tavasz, befejezés várhatóan: 2014 . 

Csereerdősítés Délegyházán, 1 hektár 
A MAVIR Zrt. javára engedélyezésre került , hogy az Albertirsa-Martonvásár közötti 400 KW-os távvezeték kétrendszerűsítése céljából erdőterületet vegyen igénybe. Ezen erdőterület kivonása miatt az MAVIR Zrt-t 1 hektáron csererdősítésre kötelezték, melyet cégünk, a Forest 7 Kft. végzett el Délegyházán. A telepített fafajok akác, turkesztáni szil.
Kivitelezési időpont: 2011.ősz, befejezés várhatóan: 2015 . 

Csereerdősítés Szákszenden, 18,32 hektár 
A MAVIR Zrt. a DHE-Oroszlány-Győr közötti 220 kW-os villamos távvezetéket 400 kW-os feszültségszintre építi át. A biztonsági övezet növekedése miatt a Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága csereerdőtelepítési kötelezettséget írt elő. A csererdőtelepítéssel a MAVIR a Forest 7 Kft-t bízta meg, a megvalósulás helyszíne a szákszendi önkormányzat területe. A telepített fafajok a csertölgy, kocsányos tölgy. Kivitelezési időpont: 2012.tavasz, befejezés várhatóan: 2020. 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...